Hepimizin evinde pek çok renkte ve tipte çorap çeşidi var. Genellikle çorap seçimimize gerekli önemi vermiyoruz. Ancak doğru çorap tercihi tarzımızı bir üst noktaya taşımak için mükemmel bir fırsat. Gelin hep birlikte doğru çorap tercihi nasıl yapılır, çorap tercihinde yapılan hatalar nelerdir yakından bakalım.

 

Çorap Seçimi ve çorap modası pek çok insanın aklında büyük bir soru işareti. Söz konusu çorap olunca her kafadan ayrı bir ses çıktığının biz de farkındayız ancak bizim de bu konuda görüşlerimiz ve araştırmalarımız sonucunda vardığımız sonuçlar var. MOODLIGO olarak bu makalemizde size çorap modası hakkındaki temel kuralları ele alacağız.

 

Çorabınızı Pantolonunuz ile kombinleyin

Bazı insanlar çoraplarını ayakkabıları ile kombinlemeleri gerektiğini düşünüyorlar. Ancak maalesef bu düşünce yanlış. Özellikle resmi ve yarı resmi giyimlerde çorap tercihinizi pantolonunuza veya kullanıyorsanız kravatınıza göre yapmalısınız. Çoraplar ayaklarınızın bir parçasından ziyade pantolonunuzun devamıdır.

 

Beyaz Çoraplardan Uzak Durun

Beyaz çoraplar spor salonları ve spor aktiviteleri içindir. Bu sebepten dolayı özellikle resmi ve yarı resmi kombinlerinizde beyaz çoraplardan uzak durmanızı öneriyoruz. Ancak günlük hayatınızda arzu ederseniz beyaz çoraplarınızı özellikle açık renk kıyafetler ile kombinleyebilirsiniz. Örnek olarak açık mavi kotlar veya sarı bir pantolon tercih edinilebilir.

 

Şort ve Çorap

Genellikle şort giydiğiniz durumlarda çoraplarınızın dikkat çekmesini istemezsiniz. Eğer bir spor aktivitesinde değilseniz şortun altına uzun çorap giymekten kaçının. Şortunuz ile mümküne patik veya sneakers tarzı ayakkabınızın kapatacağı tarzda çoraplar tercih edebilirsiniz. Ancak bu tarz çorapları giymek istemiyorsanız veya o anda giyilemeyecek durumdalar ise ten renginize yakın normal çoraplar da tercih edebilirsiniz.

 

Etek ve Çorap

Etek ve çorap kombinleri konusunda kesin bir kural olmasa da genellikle uzunluklarının zıt olması tercih edilir. Örnek vermek gerekirse uzun eteğiniz ile kısa çorap veya kısa eteğiniz ile uzun çoraplar tercih edebilirsiniz. Ancak bacaklarınızı beğeniyor ve öne çıkarmak istiyorsanız ikisini de kısa veya tam tersi bir durumda eteğinizi de çorabınızı da uzun tercih edebilirsiniz.

 

Çoraplarınızı çekin

Çoraplarınızı yukarı çekmek mi yoksa ayakkabılarınızın etrafına katlamak mı gerektiğine karar vermeye çalışıyorsanız, özellikle resmi giyinmeniz gereken zamanlarda yukarı çekilmiş temiz bir görünüm elde etmeye çalışın.

 

Renklerden Korkmayın

Evet doğru okudunuz. Bir çoğumuz aslında farkında olmasa da kombininize siyah, gri, lacivert gibi renklerden ok daha fazla yakışacak renkler var. Eğer ufak bir şans verirseniz sarı, kırmızı, pembe gibi renklerin aslında size ne kadar yakıştığını farketedeceksiniz. Daha fazlası için Çorap Nasıl Kombinlenir? Makalemize göz atabilirsiniz.

 

Uzun Tercih edin

Özellikle resmi giyinmenizin beklendiği ortamlarda çorabınızı uzun tutmaya özen gösterin. Eğer çorap giyiyorsanız sizden beklenilen bileklerinizin ve bacağınızın görünmemesidir. Tabii bir dönem moda olan kısa paça pantolonları ayrı tutuyoruz. O konuda taktir size kalmış.